ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Η ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

To Παρατηρητήριο Περιφερειακών Πολιτικών ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρο του ΔΙΚΤΥΟΥ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ενός ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού οργανισμού έρευνας και πολιτικής.

Η κυρία Α. Διαμαντοπούλου θα είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Παρατηρητηρίου Περιφερειακών Πολιτικών.

Υπηρέτησε ως Ευρωπαία Επίτροπος για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και τις Ίσες Ευκαιρίες, και είχε πολλά σημαντικά χαρτοφυλάκια ως Υπουργός στην ελληνική κυβέρνηση. Διετέλεσε Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Τεχνολογίας και Δια Βίου Μάθησης. Υπήρξε επίσης η υποψήφια της Ελλάδας για τη θέση της Γενικής Γραμματέα του ΟΟΣΑ.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του think tank Friends of Europe με έδρα τις Βρυξέλλες, μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR), μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ευρωπαϊκών Προοδευτικών Σπουδών (FEPS),μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ιδρύματος BRENTHURST με έδρα το Γιοχάνεσμπουργκ και μέλος του ΔΣ του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Συμμετέχει επίσης σε εταιρικά συμβούλια, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Coca Cola HBC, μιας εταιρείας FTSE 100 και του Παγκόσμιου Συμβουλευτικού Συμβουλίου της KEKST CNC, μιας παγκόσμιας εταιρείας στρατηγικών επικοινωνιών, μέλος του Publicis Groupe.