ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δημοσιογράφος του ευρωπαϊκού ρεπορτάζ, με εμπειρία μεγαλύτερη των 20 ετών στο χώρο των media και ειδικά του ραδιοφώνου. Από το 2012 και μετά κάλυψε το σύνολο των θεμάτων που αφορούσαν στην ελληνική κρίση, εστιάζοντας στο ρεπορτάζ των θεσμών. Παρουσιάζει τη δική του ραδιοφωνική εκπομπή από το 1992 για λογαριασμό διαφόρων ραδιοφωνικών σταθμών. Την τρέχουσα περίοδο παρουσιάζει εκπομπή της πρωινής ζώνης του δημοτικού ραδιοφώνου της Αθήνας (ΑΘΗΝΑ 984).

Είναι ιδρυτής και επικεφαλής του Athens Digest, newsletter που παρέχει στα αγγλικά, μία συνοπτική κάλυψη της ελληνικής ειδησεογραφίας. Παράλληλα, αρθρογραφεί ως contributor στην Oxford Analytica.

Επιπλέον, εξειδικεύεται στους τομείς των public affairs και corporate communication, έχοντας προσφέρει αντίστοιχες υπηρεσίες για λογαριασμό κορυφαίων πολυεθνικών και ελληνικών εταιρειών και PR agencies.

Είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), κορυφαίου ελληνικού think tank.

Είναι πτυχιούχος και κάτοχος master του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, διαθέτει δίπλωμα δημοσιογραφίας και παραγωγής ραδιοφώνου από ιδιωτική σχολή της Αθήνας.